Recept za punjene prženice idealno je rešenje za one koji vole brz i topao doručak, a pritom su im dosadile klasične prženice od starog hleba. Iznenadićete se koliko ovi topli, prženi sendviči mogu da budu ukusni i meki, puni fila koji se topi u ustima. Jogurt je najidealniji napitak koji možete poslužiti uz ovaj ukusan doručak. 

Potrebno je:

(za 4 sendviča)

- 8 kriški starog hleba (ili više u zavisnosti od članova porodice)

- 4 lista kačkavalja ili gaude

- 4 lista stišnjene šunke

- 100 g krem sira

- 2 jajeta

- malo mleka

- prstohvat brašna

- so, aleva paprika

Priprema:

Za pripremu ovog jela možete koristiti stari tost hleb, a ukoliko se odlučite za klasičnu veknu, trudite se da je isečete ravno i na tanje parčiće kako biste lakše povezali u sendvič. Svako parče namažite krem sirom, stavite na njega šnit stišnjene šunke i list sira, preklopite drugim parčetom i umočite u umućena jaja kojima ste prethodno dodali mleko, prstohvat soli, brašna i aleve paprike. Ukoliko se plašite da će vam se sendvič razdvojiti prilikom prženja, na dva kraja ga možete probosti i spojiti čačkalicama. Pržite sendvič na malo ulja toliko da porumeni i dobije koricu, i da se sir istopi. Vadite sendviče na ubrus da upiju suvišnu masnoću, a zatim ih poslužite uz hladan jogurt.

Probajte i: