Praznici se bliže, a novogodišnja porodična euforija ispunjava srca svih nas. Ono što naročito unosi duh praznika i posebnu emociju jesu novogodišnje reklame, koje nas svojim pričama ostavljaju bez dana.

Reklama počinje prikazom davne 1940. godine, kada devojčica Lola od svog oca za Božić dobija kultnu igračku Miki Maus. Najpoznatiji miš na svetu je postao Lolina omiljena igrčka i ona predstavlja simbol njenog detinjstva. 

Sledeća scena se dešava 2005. godine kada Lola više nije dete, već baka jedne malene devojčice, kojoj je odlučila da pokloni svoju staru i vreoma dragu igračku. Kako su godine prolazile i kako je unuka izrasla u tinejdžerku, tako je i njeno  interesovanje za igrečke opalo, a Miki je pao u zaborav.

Miš je vremenom izgubio svoj prethodni sjaj, a uvo mu je bilo iščupano od korišćenja, što je baku neizmerno povredilo i uzburkalo emocije.

Jedne večeri Lolina unuka se vratila kući i tada ugledala bakinu i njenu zajedničku uspomenu, ostavljenu na stolu bez jednog uveta. Emocije su bile te koje su podstakle unuku na promene, na veliku pažnju i ljubav prema baki. Noć je promenila sve, a praznično jutro je bio najlepši novogodišnji poklon za baku.

Poslednja scena filma prikazuje emotivni zagrljaj bake i devojčice, a Diznijeva kompanija je želela da poruči svojoj publici koliko je važno da cenimo porodicu i male stvari. Još jednom je miš Miki uspeo da spoji porodicu, da podstakne zagrljaje i neizmernu ljubav najdražih. 

Pesma koja prati radnju filma je veoma emotivna i zove se Ljubav je kompas, koju je za Dizni kompaniju otpevala devetnaestogodišnja pevačica Grift.

Pročitajte i: