Zimnica od paprike je sasvim sigurno najpoželjniji domaći delikates. Na pomen ajvara mnogima se otvori apetit.

Mi smo za vas izdvojili recept za pripremanje preukusne zimske salate u kome dominiraju ukusi paprike, paradajiza i aromatičnih začina.

Potrebno je:

- 3,5 kg paprika

- 2 l paradajz soka

- 1 kg šargarepe

- 3-4 ljute paprike (po želji)

- 2 čena belog luka

- svež peršun

- 200 ml ulja

- 200 ml sirćeta

- so, biber, korijander, lovorov list

- šećer

Priprema:

Stavite paradajz sok u šerpu i dodajte dva lovorova lista. Nakon 20 minuta kuvanja izvadite listove i ubacite sitno iseckanu papriku i šargarepu i po želji ljute papričice. Dodajte ulje, sirće, korijander, šećer, so i biber. Sve promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi do željene gustine. Na kraju dodajte beli luk i svež peršun. U sterilne vruće tegle sipajte lovačku salatu, lepo zatvorite, a zatim ih stavite u rernu na 90°C sat vremena. Nakon toga rernu isključite i ostavite da prenoće. Uživajte, prijatno!

Probajte i...