Zimnica od paprike je sasvim sigurno najpoželjniji domaći delikates. Na pomen ajvara mnogima se otvori apetit.
Mi smo za vas izdvojili recept za pripremanje preukusne zimske salate u kome dominiraju ukusi paprike, paradajiza i aromatičnih začina.
Potrebno je:
- 3,5 kg paprika
- 2 l paradajz soka
- 1 kg šargarepe
- 3-4 ljute paprike (po želji)
- 2 čena belog luka
- svež peršun
- 200 ml ulja
- 200 ml sirćeta
- so, biber, korijander, lovorov list
- šećer
Priprema:
Stavite paradajz sok u šerpu i dodajte dva lovorova lista. Nakon 20 minuta kuvanja izvadite listove i ubacite sitno iseckanu papriku i šargarepu i po želji ljute papričice. Dodajte ulje, sirće, korijander, šećer, so i biber. Sve promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi do željene gustine. Na kraju dodajte beli luk i svež peršun. U sterilne vruće tegle sipajte lovačku salatu, lepo zatvorite, a zatim ih stavite u rernu na 90°C sat vremena. Nakon toga rernu isključite i ostavite da prenoće. Uživajte, prijatno!
Probajte i...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.