Ukrasite svoje tanjire šarenim ukusima povrća i mesa.
Vreme je za pravi jesenji porodični obrok! Ukoliko želite jednostavan ručak koji kombinuje mnoštvo različitih ukusa povrća i mesa, predlažemo savršeni punjeni patlidžan.
Potrebno je:
-3 srednja patlidžana
- 500 grama pilećeg belog mesa
- 3 dl pasiranog paradajza
- 1 veći paradajz
- 2 manje šargarepe
- 2 tikvice
- 1 glavica crnog lika
- 1 čen belog luka
- kesica parmezana
- maslinovo ulje
- začini po želji
Priprema:
- Operite patlidžane, a zatim ih prepolovite, izdubite nožem tako da dobiju oblik čamca. U šerpu iseckajte crni luk i šargarepu, a zatim dodajte malo ulja i dinstajte. Pileće meso operite, isecite na kockice, a zatim dodajte u šerpu da se dinsta sa povrćem. Tikvicu operite, oljuštite koru, iseckajte je na kolutiće i dodajte u šerpu sa mesom i povrćem. Sve zajedno dinstajte desetak minuta, a zatim dodajte pasirani paradajiz i ostavite još nekoliko minuta da se sve zajedno krčka. Kada su se meso i povrće izdinstali, napunite patlidžane dobijenom smesom. Poređajte ih u pleh, a zatim paradajz isecite na kolutove i prekrijte napunjene patlidžane, pospite maslinovim uljem i začinima. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 220 stepeni. Na kraju dodajte parmezan. Uz ovo jelo možete dodati i krompir spremljen po želji. Uživajte, prijatno!