Kada nam neko pomene mafine, odmah pomislimo na lepo dekorisanu englesku poslasticu, najčešće pravljenu od čokolade. Ipak njihovo poreklo nije nimalo slatko. Zapravo, ljudi su mafine pravili kao slano pecivo koje je sačinjeno od sastojaka koji su se u tom trenutku našli u frižideru. Mi smo za vas izdvojili ukusan recept za slane mafine, koji će vam oduzeti samo pola sata vremena.

Potrebno je:

- 9 jaja

- 2/3 šolje vode

- 1/4 kašičice soli

- 1/4 kašičice mlevenog bibera

- 50 g pršute

- 1/4 šolje rendanog parmezana

- 2 praziluka 

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Premažite kalup za mafine sa malo ulja. U posudi umutite jaja, vodu, so i biber. U drugu posudu stavite iseckanu pršutu, praziluk i sipajte parmezan. U kalupe sipajte smesu sa pršutom, pa prelijte smesom sa jajima. Nemojte do vrha. Pecite 25 do 30 minuta. Uz pomoć noža izvadite mafine iz kalupa.

Probajte i: