Iako smo se vratili svakodnevnim obavezama, odmor nam je još uvek u mislima, pa nismo voljni da trošimo previše vremena pored šporeta. Među laganim i brzim jelima u kojima možete uživati u jesenjim danima izdvojio se ovaj specijalitet.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g kukuruza
- 100 g graška
- 1 tikvica
- 1 šolja pirinča
- 2 paprike
- 3 kašike ulja
- začini po izboru
Priprema:
Pirinač operite, a zatim stavite da se kuva. Kukuruz i grašak takođe kuvajte nekih 10 minuta, dok ne omekšaju. Na drugu ringlu stavite dublji tiganj, malo ulja da se greje. Isecite pileće meso na komadiće, a zatim stavite u zagrejan tiganj da se peče. Očistite i isecite luk, šargarepu, tikvicu i papriku i dodajte u tiganj kada meso dobije boju. Dinstajte meso i povrće na umerenoj vatri (možete dodati malo vina po izboru). U međuvremenu su se pirinač, grašak i kukuruz obarili, procedite ih i dodajte u tiganj. Neka se sve zajedno dinsta par minuta, a zatim dodajte začine po želji i servirajte porodici. Prijatno!
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna