Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 razloga zašto su srednja deca kasnije bolji roditelji

Mama Tajler Glidn ispričala je svoju priču o tome koliko je to što je sama srednje dete pomoglo da bude bolji roditelj svojoj deci.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Potpuno se slažem sa činjenicom da srednje dete ima potencijala da bude krativnije i glasnije kada su njegove potrebe u pitanju. I sama sam uvek koristila prilike da sebe stavim u centar pažnje. 

Iskreno, uopšte nije loše biti srednje dete. Čini mi se da to ima mnoge prednosti kasnije u životu. Biti u sredini je zaista odlična stvar. To me je naučilo nekim važnim lekcijama i perspektivi koja mi je pomogla da budem mnogo bolji roditelj. 

1. Razumem potrebu za empatijom

Na samom početku roditeljstva naučila sam koliko je empatija važna. Eksperti su pokazali da su srednja deca obično mnogo empatičnija. Takva je situacija bila i sa mnom. Kada si u sredini, onda imaš starijeg brata ili sestru koji je za tebe model, dok onog mlađeg ti učiš. Tako naučiš da se ponašaš i u jednoj i u drugoj situaciji. 

2. Uvek ohrabrujem deljenje

Srednja deca su tipično odlični u podeli stvari. Iako sam vrlo kratko mama dvoje dece, već vidim koliko sam im usadila važnost deljenja. Bilo je teško starijem detetu da se navikne na to da više nije samo. Ipak, već sada umeju da dele, a ja sam sigurna da mi je u tome mnogo pomoglo to što sam srednje dete.

Povezane vesti

3. Lako se prilagođavam i kreativna sam

I sa ovim su stručnjaci potpuno saglasni. To potpuno ima smisla, jer srednja deca uvek pronalaze jedinstvene načine da se istaknu. Brzo sam naučila koliko su prilagođavanje i kreativnost važni u roditeljstvu. To je od ogromne važnosti naročito u vreme kada smo svi kod kuće, tražeći načine da animiramo decu, da ih naučimo nekim stvarima. 

4. Umem da pregovaram

Srednja deca su definitivno najbolji pregovarači koji pokušavaju da uspostave mir. Budimo iskreni, kao roditelj imate zadatak da neprestano održavate mir u kući. 

5. Znam koliko je važna pažnja

Ako ste srednje dete, koje se često osetilo ignorisano u detinjstvu, sasvim je razumljivo da ćete se truditi da što više pažnje posvećujete svakom detetu. 

I sami razumete kako je biti izvan nekih stvari, pa ćete sigurno decu uključivati u sve. 

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica