Svi smo upoznati sa prednostima fizičkih aktivnosti koje su važne za zdravlje ljudi. One mogu biti posebno zanimljive kada je cela porodica uključena, a takođe i značajne jer tada ukućani provode vreme zajedno.

Jedan od najpozitivnijih aspekata koji treba utvrditi jeste taj da sport smanjuje stopu gojaznosti kod dece. Posebno je važan za decu u razvoju. Baveći se sportom deca provode manje vremena igrajući video-igrice i gledajući televiziju. Opuštanje u prirodi podstiče decu da čuvaju okolinu. Idealno bi bilo da se porodično bavite sportom bar dva puta nedeljno, a smeh, zabava i druženje su nezaobilazni. Mi vam nudimo 6 različitih vrsta aktivnosti u kojima ćete uživati sa porodicom i prijateljima.

Plivanje

Plivanje je jedan od najboljih spotova za celu porodicu. To je zato što plivanje podrazumeva odličan trening za celo telo. U stvari, u ovoj aktivnosti mogu uživati i najmanja deca. Vežbanjem možete naučiti svoju decu da plivaju i vole vodu. Pored toga, to je izvrstan način da trošite dodatne kalorije i gradite fizičku izdržljivost. Plivanje opušta, pa može pomoći deci da bolje sanjaju i spavaju, što je idealno za razvoj.

Vožnja biciklom

Ko ne voli da provodi vreme vozeći bicikl? Biciklizam je sjajna aktivnost koju možete praktikovati porodično, jer je to sport koji podstiče zabavu i sreću. Neke od blagodeti ove aktivnosti mogu biti podsticanje kretanja, motoričkih sposobnosti, a pomaže i u razvoju refleksa. Poboljšava cirkulaciju, jača srce i pomaže u sprečavanju gojaznosti. Biciklizam svim uzrastima pomaže u jačanju imunog sistema. Možete se voziti na otvorenom prostoru, mestima koja su namenjena za vožnju bicikla ili na nekoj planini.

Planinarenje

U njemu deca uživaju, a a uz to uče kako da se snalaze u prirodi. U fizičke prednosti planinarenja ubrajamo bolji protok cirkulacije i stabilizaciju krvnog pritisaka koji štite srce. Planinarenje vam pomaže da se opustite i izbacite svu negativnu energiju iz sebe. Jedan od najbitnijih aspekata koji treba naglasiti jeste da sport smanjuje stopu gojaznosti kod dece, pomaže im u razvoju kreativnosti, ideja i pomaže u formiranju zdravih navika.

Penjanje

Penjanje kao i planinarenje je aktivnost koja oslobađa energiju, koju deca poseduju više od odraslih. Pored toga, pomaže u razvoju sposobnosti suočavanja sa izazovima i fizički ojačava članove porodice. Zabava je svakako neizostavna.

Fudbal ili košarka

Ove dve aktivnosti omogućavaju da svi u porodici ostanu u dobroj formi. Možete da uključite i ostale članove porodice, čak i prijatelje. Ovi sportovi mogućavaju druženje više osoba. Sport pomaže pojedincima da formiraju socijalne i liderske veštine, kao i brzinu, koordinaciju, timski rad i mobilnost.

Šetnje

Šetnje su najbolja opcija za dane kada imate malo slobodnog vremena. Treba samo odvojiti tridesetak minuta za odlazak u park i uživanje u društvu sa svojim voljenima. Ovo pomaže u oslobađanju tenzije, napetosti i pomaže u opuštanju. Slatki razgovori tokom šetnje mogu vas dodatno opustiti i oraspoložiti ukoliko ste imali naporan dan.

Najvažniji zaključak jeste da je porodična aktivnost divan način druženja sa decom. Iskoristite svaki trenutak i uspostavite bolji odnos u porodici. Vaša deca će sigurno to ceniti.

Zapratite nas i na Instagramu!

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

✨Magija i božanstva su vekovima unazad nepresušna inspiracija ljudima. Različite kulture su sa sobom nosile sopstveno nasleđe i svoja verovanja. Tako su nastale različite mitologije, poput grčke, rimske, indijske, pa i slovenske, koje su i sada velika inspiracija piscima, slikarima i ljudima iz mnogobrojnih oblasti stvaralaštva. Interesatno je da su božanstva uspela da ostave traga i na svakodnevni život, te roditelji, prema uzoru na bogove iz različitih mitologija, često daju vrlo lepa i neobična imena svojoj deci. Odabirom ovih imena unećete magičnu notu i naročitu zvučnost u ime vašeg deteta, pa pogledajte naše predloge na linku u opisu profila. . . . . . #Yumama #imena #imenazadecake #imenazabebe #imenazadevojcice #mitologia #bozanstvo #bogovi #mit #mitology #gods Foto: Shutterstock

Објава коју дели Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs) дана 22. Мај 2020. у 8:10 PDT