Možete napraviti fil od čokolade koju ste istopili i mlevenih lešnika, pa preliti preko ove ukusne poslastice.
Potrebno je:
- 200-250 g brašna
- 2 velika jajeta
- 60 ml belog vina
- 3 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- 600 g rikote
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 2 kašike meda
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašika proseka (ako želite)
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja, vino i ulje. Postepeno dodajte brašno (možda vam neće trebati sve) dok se ne sjedini. Mesite testo dok ne postane glatko. Zamotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji 1 sat u frižideru. Testo oblikujte u ‘kobasicu’ prečnika 4 cm. Isecite kolutove testa od ½ cm i napravite od svakog koluta kružni oblik debljine 2mm. Modlu za kanoli obložite sa malo brašna i obmotajte krug od testa. Premažite sam malo jaja. U tiganju zagrejte suncokretovo ulje i lagano spustite modlu sa testom. Ostavite oko 1 minut dok ne poprimi zlatnu boju. Vadite na papirni ubrus da se ocede. U tiganj stavljajte po jedan kanoli (možete i više ako imate više modli) i ponavljajte sve dok imate testo.
Za fil: U blender stavite rikotu, ekstrakt vanile, med, kakao i proseko. Mutite dok ne sjedinite smesu. Kašikom naputine vrećicu za ukrašavanje kolača i polako punite kanole.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna