Možete napraviti fil od čokolade koju ste istopili i mlevenih lešnika, pa preliti preko ove ukusne poslastice.

Potrebno je:

- 200-250 g brašna

- 2 velika jajeta

- 60 ml belog vina

- 3 kašike maslinovog ulja

Za fil:

- 600 g rikote

- 1 kašika ekstrakta vanile

- 2 kašike meda

- 2 kašike kakaoa

- 1 kašika proseka (ako želite)

Priprema:

U velikoj posudi umutite jaja, vino i ulje. Postepeno dodajte brašno (možda vam neće trebati sve) dok se ne sjedini. Mesite testo dok ne postane glatko. Zamotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji 1 sat u frižideru. Testo oblikujte u ‘kobasicu’ prečnika 4 cm. Isecite kolutove testa od ½ cm i napravite od svakog koluta kružni oblik debljine 2mm. Modlu za kanoli obložite sa malo brašna i obmotajte krug od testa. Premažite sam malo jaja. U tiganju zagrejte suncokretovo ulje i lagano spustite modlu sa testom. Ostavite oko 1 minut dok ne poprimi zlatnu boju. Vadite na papirni ubrus da se ocede. U tiganj stavljajte po jedan kanoli (možete i više ako imate više modli) i ponavljajte sve dok imate testo.

Za fil: U blender stavite rikotu, ekstrakt vanile, med, kakao i proseko. Mutite dok ne sjedinite smesu. Kašikom naputine vrećicu za ukrašavanje kolača i polako punite kanole.

Probajte i...