Svetogorski kolač sa suvim voćem i orasima

Potrebno je:

6 kašika džema,

10 kašika šećera,

1 kesica cimeta,

kora od 1 limuna i sok od jedne pomorandže + 1 pomorandža,

1 kašika praška za pecivo,

500 g brašna,

1/4 l mlake vode,

1 šaka seckanih oraha,

šaka ili dve suvog grožđa,

džem od kajsije,

150 g posne čokolade za kuvanje.

Priprema

Džem i šećer izmiksati u mikseru da se dobije jedinstvena smesa.

U smesu dodamo malo vode, cimet, narendamo koru od limuna i sok od pomorandže, orahe, suvo grožđe i polako, uz mešanje, dodamo brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Izmiksati dobro i smesu preručiti u teflonski pleh za pečenje (ako nemate teflonski pleh, onda običan pleh obložite papirom za pečenje). Ako je potrebno vlažnim rukama poravnajte površinu da bude glatka. Ubacite pleh u umereno zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta.

Dok je još vruć, kolač premažite sa 3-4 kašike džema od kajsije, pa ga prelijte rastopljenom čokoladom.

PROBAJTE I...