Fritatu možete da pravite na hiljadu načina! Zato predlažemo, da jednostavno otvorite frižider, upotrebite namirnice koje imate i kreirate samo svoju varijantu ovog veoma ukusnog italijanskog specijaliteta. Evo jednog od predloga...
Potrebno je:
1 tikvica
2 kašike topljenog maslaca
6 jaja
2 kašike kisele pavlake
1 šaka seckane šunke
1 šaka rendanog sira
So, biber
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni.
Narendajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tečnosti.
Otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.
U posudi pomešajte jaja i kiselu pavlaku.
Dodajte šunku i sir, so, biber, a na kraju i tikvice.
Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se ivice ne počnu odvajati od kalupa.
Prijatno!
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu