Fritatu možete da pravite na hiljadu načina! Zato predlažemo, da jednostavno otvorite frižider, upotrebite namirnice koje imate i kreirate samo svoju varijantu ovog veoma ukusnog italijanskog specijaliteta. Evo jednog od predloga...
Potrebno je:
1 tikvica
2 kašike topljenog maslaca
6 jaja
2 kašike kisele pavlake
1 šaka seckane šunke
1 šaka rendanog sira
So, biber
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni.
Narendajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tečnosti.
Otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.
U posudi pomešajte jaja i kiselu pavlaku.
Dodajte šunku i sir, so, biber, a na kraju i tikvice.
Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se ivice ne počnu odvajati od kalupa.
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna