Fritatu možete da pravite na hiljadu načina! Zato predlažemo, da jednostavno otvorite frižider, upotrebite namirnice koje imate i kreirate samo svoju varijantu ovog veoma ukusnog italijanskog specijaliteta. Evo jednog od predloga...

Potrebno je:

1 tikvica

2 kašike topljenog maslaca

6 jaja

2 kašike kisele pavlake

1 šaka seckane šunke

1 šaka rendanog sira

So, biber

Priprema

Zagrejte rernu na 170 stepeni.

Narendajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tečnosti.

Otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.

U posudi pomešajte jaja i kiselu pavlaku.

Dodajte šunku i sir, so, biber, a na kraju i tikvice.

Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se ivice ne počnu odvajati od kalupa.

Prijatno!

PROBAJTE I...