Fritatu možete da pravite na hiljadu načina! Zato predlažemo, da jednostavno otvorite frižider, upotrebite namirnice koje imate i kreirate samo svoju varijantu ovog veoma ukusnog italijanskog specijaliteta. Evo jednog od predloga...
Potrebno je:
1 tikvica
2 kašike topljenog maslaca
6 jaja
2 kašike kisele pavlake
1 šaka seckane šunke
1 šaka rendanog sira
So, biber
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni.
Narendajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tečnosti.
Otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.
U posudi pomešajte jaja i kiselu pavlaku.
Dodajte šunku i sir, so, biber, a na kraju i tikvice.
Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se ivice ne počnu odvajati od kalupa.
Prijatno!
PROBAJTE I...
Prelepa moderna grčka imena za dečake: Imaju veoma moćno značenje i ostavljaju snažan utisak
Za 2 godine u Srbiji zatrudnelo 1.118 maloletnica: Stručnjaci savetuju kako da razgovarate sa decom o odnosima
Najlepša grčka imena za devojčice: Imaju prelepo značenje i nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Zašto se javlja vrtoglavica u trudnoći? Muči mnoge buduće mame, a evo šta su najčešće razlozi
Najpopularnija imena širom sveta: Najzastupljenije je u Srbiji skoro zaboravljeno, a ovo najviše vole Balkanci