Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milica i Noa - priča o jednoj divnoj mami i njenoj savršenoj ćerkici

Veliki borci - mama Milica i ćerka Noa pokazuju nam kako su prošle kroz najteže situacije u životu, koliko su srećne i blagoslovene.

  Izvor: Foto: Profimedia

Ma koliko nas ponela društvena struja brige i promišljanja svega što nam se dešava u životu, ipak je najvažnije održati pozitivan stav. Jasno je da svako od nas bije svoju muku, neko manju, neko veću, ali je ipak značajno kakav stav imamo prema tome. Osmeh nabaciti u najgorim momentima je prilično teško, ali veoma delotvorno. Ako ništa drugo, barem ćemo se na trenutak osetiti bolje. 

Povezane vesti

Mama Milica Savić je doživela neverovatno teške situacije u životu, prošla je mnogo bola, ali je zadržala osmeh i pozitivan pogled na život. Rodila je ćerku u šestom mesecu trudnoće, devojčicu kojoj su dijagnostifikovani hidrocefalus, epilepsija i cerebralna paraliza. Pored toliko borbe, stalnih poseta doktorima i terapeutima, njih dve žive svoj život na najbolji mogući način, kao sva druga deca, uz igru, osmeh i mnogo ljubavi.

Instagram profil mame Milice ima skoro dvedeset hiljada pratilaca, a ona i Noa nam svakodnevno pokazuju koliko se vole i koliko uživaju u životu. Uče nas tome da treba da volimo ovaj život, da budemo zahvalni na svakom blagoslovu, jer od svega u životu treba uzeti onaj najbolji deo i iskoristiti ga na najbolji mogući način. Vera je ono što ih u životu uvek vodi. "Verujte u proces, u odluke i u nadanja, dozvolite životu da vas odvede gde je naumio jer verujte mi, nećete se pokajati", reči su ove hrabre i posebne majke.

U opisima svojih fotografija Milica konstantno govori o borbi i zahvalnosti na svemu, a naročito na ogromnoj ljubavi sa svojom ćerkicom. Pored svih teškoća koje su doživele, ona ističe ogromnu zahvalnost prema svim aparatima, inkubatorima, svim bolnicama koje su prošle za ovih šest godina. Pored toliko bola, jedna majka je smogla snage da shvati koliki je blagoslov imati svu tu pomoć oko sebe. Uz svu tu pomoć, najvažnije je to što se mala Noa pokazuje kao ogromni borac koji pobeđuje u svim izazovima koji joj se nađu na putu, koja uz maminu neizmernu ljubav uspeva da ostvari sve ono što su stručnjaci rekli da nije moguće. 

"Nikad nećete znati šta donosi sutra ako živite u prošlosti i žalite na nekim stvarima koje ste imali, kao ni životu u budućnosti jer ona možda nikad se neće desiti kako ste zamislili! Živite danas, budite srećni danas, volite danas, smejte se danas jer sutra možda bude bolje...a možda i ne, ali zapamtite da je život taj koji nas uči da vrednujemo određene stvari, i da nije bilo bola i teških situacija, kako biste ikada bili zaista srećni?", reči su ove mame. 

Milica je prezahvalna što u životu ima ćerku, baš ovakvu kakva jeste. Noa je njen čitav svet. Posebna i unikatna. Mama u njoj vidi sve one najdublje i najlepše osobine koje mogu krasiti čoveka. Da, malenog čoveka, spremnog na borbu, kojeg krasi ogromna hrabrost i snaga da pobedi sve što s nađe na putu. "Poseduješ snagu i hrabrost o kakvoj ja mogu samo da sanjam, ali gledajuci tebe i ja učim po malo, svaki dan, i iako svet uporno pokušava da te stavi u kalup, da budeš ,,normalna,, da se ponašaš na određeni način, da jedeš i izgledaš kao svi ostali, znaj jedno, kćeri moja...Ti ćes sama sebi popločati put, put kojim niko ne ide, sem tebe. Put toliko tezak, toliko naporan i strašan ti obašnjavas svojim osmehom, i sa tobom on izgleda krajnje jednostavan, prav i gladak ", napisala je mama ove devojčice. Ogroman ponos i zahvalnost Bogu na blagoslovu što ima upravo ovakvo dete, posebno i savršeno, osnovna su osećanja ove presrećne mame. 

Mala Noa je uprkos svim lošim prognozama i predviđanjima uspela da postane dete koje se igra, ide u vrtić, ima kućnog ljubimca, dete koje je uprkos svim nedaćama uspelo da se izbori i da pokaže da može i da jeste upravo to - dete. 

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica