Uz piletinu u ovsenim pahuljicama idealan prilog je i pomfrit iz rerne!
Potrebno je (za 4 osobe):
600 g belog pilećeg mesa
1 šaka ovsenih pahuljica
3 kašičice senfa
3 kašike ulja
so
začini po želji
Priprema
Šaku ovsenih (ili mešavinu ovsenih i ražanih pahuljica) staviti u kesicu za zamrzavanje i usitniti čekićem za meso, ali ne previše.
Oprano i oceđeno pileće meso (600 g) posoliti i začiniti, te premazati senfom.
Dobro uvaljati u usitnjene pahuljice.
U pleh sipati ulje ili staviti papir za pečenje i složiti komade piletine.
Peći tridesetak minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna