Potrebno je:
brašno
1 kašičica šećera
malo kvasca
so
mlaka voda
ulje
200g viršli
malo kečapa
Priprema
Zamesiti testo od brašna, vode, kvasca, šećera i umesiti malo mekše nego za hleb. Zatim ga odložiti u najlon kesu, dobro zatvoriti i ostaviti testo da prenoći u frižideru.
Ujutru uzeti kuglicu testa, pa mokrim rukama dobro rastanjiti da bude što tanje. Na testo staviti viršlu, kečap i saviti ivice i uviti. Pržiti u dubokom ulju da porumeni i vaditi na papirne salvete da upije višak ulja…
Služiti uz kečap.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna