Potrebno je:
- 200 grama koprive (ili spanaća)
- 150 grama belog ili sitnog sira
- 3 jajeta
- 1 čaša ulja
- 1 šolja jogurta
- po 6 kašika oštrog pšeničnog i kukuruznog brašna
- kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
Umutiti žumanca viljuškom, pa im dodati ulje i jogurt, zatim dobro izmešati.
Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, i dodati smesi sa žumancima i jogurtom.
Testo izmešati kašikom ili varjačom, pa dodati sir i koprivu prethodno iseckanu na rezance. Belanca umutiti u čvrst sneg i lagano umešati u testo.
Testo za projaru sipati u manji podmazan pleh ili tepsiju i staviti u zagrejanu rernu.
Peći na 200 stepeni oko 45 minuta, da projara dobije zlatno smeđu koricu.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu