Potrebno je:
- 200 grama koprive (ili spanaća)
- 150 grama belog ili sitnog sira
- 3 jajeta
- 1 čaša ulja
- 1 šolja jogurta
- po 6 kašika oštrog pšeničnog i kukuruznog brašna
- kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
Umutiti žumanca viljuškom, pa im dodati ulje i jogurt, zatim dobro izmešati.
Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, i dodati smesi sa žumancima i jogurtom.
Testo izmešati kašikom ili varjačom, pa dodati sir i koprivu prethodno iseckanu na rezance. Belanca umutiti u čvrst sneg i lagano umešati u testo.
Testo za projaru sipati u manji podmazan pleh ili tepsiju i staviti u zagrejanu rernu.
Peći na 200 stepeni oko 45 minuta, da projara dobije zlatno smeđu koricu.
Probajte i:
Najčešće zablude o trudnoći: Mnoge žene i dalje veruju u neistine koje mogu da im naškode
Jedan simptom trudnoće povezan s pametnijim bebama: Nije prijatan, ali donosi nekoliko prednosti
Žensko ime koje moderne mame obožavaju: Ima 7 slova i čak 3 različita značenja
Trudna je 17 godina, ima desetoro dece: Ljudi oduševljeni kako izgleda, ali jedno joj zameraju
Mi smo stare mame: Imaćemo 60 kad nam deca završe školu, iživele smo se i sada živimo za njih