Potrebno je:
- 200 grama koprive (ili spanaća)
- 150 grama belog ili sitnog sira
- 3 jajeta
- 1 čaša ulja
- 1 šolja jogurta
- po 6 kašika oštrog pšeničnog i kukuruznog brašna
- kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
Umutiti žumanca viljuškom, pa im dodati ulje i jogurt, zatim dobro izmešati.
Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, i dodati smesi sa žumancima i jogurtom.
Testo izmešati kašikom ili varjačom, pa dodati sir i koprivu prethodno iseckanu na rezance. Belanca umutiti u čvrst sneg i lagano umešati u testo.
Testo za projaru sipati u manji podmazan pleh ili tepsiju i staviti u zagrejanu rernu.
Peći na 200 stepeni oko 45 minuta, da projara dobije zlatno smeđu koricu.
Probajte i:
Koliko puta dnevno je normalno da povraćate u trudnoći? Doktor otkriva i glavni uzrok jutarnjih mučnina
Najsrećnija srpska imena za decu: Klasična su, prelepa i ne zna se koje ima moćnije značenje
Proglašeno je najlepše ime na svetu: Zvuči prelepo na raznim jezicima, a ima i neverovatno značenje
Zašto se javlja gorušica u trudnoći? Evo kako da je ublažite i kada da se obratite lekaru
Nina je zatrudnela sa 15 godina: Za trudnoću saznala u 7. mesecu, otac deteta je krivi za sve