Potrebno je:
- 600 g goveđeg ili junećeg mesa
- 6 kašika ulja
- 2 komada lovorovog lista
- 250 ml soka od paradajza
- 1 kašičica bosiljka
- 2 kašike biljnog začina
- so
- 1 kašičica peršuna
- 3 glavice luka
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- malo bibera
Priprema
1. Ogulite crni luk i sitno ga iseckajte. Na prethodno zagrejanom ulju pržite luk dok ne dobije tamnožutu boju.
2. Pošto je luk dobro propržen, dolijte vodu i ostavite da se dinsta oko 20 minuta. U međuvremenu isecite meso na kocke. Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora i govedinu. Dolijte vodu, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka. Ukoliko je potrebno, s vremena na vreme dolivajte vodu.
3. Petnaestak minuta pre nego što je paprikaš završen, dodajte vegetu i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. Što se duže kuva, gulaš je lepši. Ne zaboravite da gulaš s vremena na vreme promešate. Na samom kraju dodajte kašičicu bosiljka i kuvajte još 2-3 min. Možete ga poslužiti uz pirinač ili pire krompir.
Probajte i...
7 stvari koje utiču na bebin izgled: Neke namirnice podstiču rast kose, a uticaj imaju i ovi napici
Ovo su najlepša retka imena za devojčice: Za mnoga niste čuli, a oduševiće vas
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete