Potrebno je:

- 600 g goveđeg ili junećeg mesa

- 6 kašika ulja

- 2 komada lovorovog lista

- 250 ml soka od paradajza

- 1 kašičica bosiljka

- 2 kašike biljnog začina

- so

- 1 kašičica peršuna

- 3 glavice luka

- 2 kašičice mlevene crvene paprike

- malo bibera

Priprema

1. Ogulite crni luk i sitno ga iseckajte. Na prethodno zagrejanom ulju pržite luk dok ne dobije tamnožutu boju.

2. Pošto je luk dobro propržen, dolijte vodu i ostavite da se dinsta oko 20 minuta. U međuvremenu isecite meso na kocke. Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora i govedinu. Dolijte vodu, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka. Ukoliko je potrebno, s vremena na vreme dolivajte vodu.

3. Petnaestak minuta pre nego što je paprikaš završen, dodajte vegetu i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. Što se duže kuva, gulaš je lepši. Ne zaboravite da gulaš s vremena na vreme promešate. Na samom kraju dodajte kašičicu bosiljka i kuvajte još 2-3 min. Možete ga poslužiti uz pirinač ili pire krompir.

Probajte i...