Potrebno je:
- 600 g goveđeg ili junećeg mesa
- 6 kašika ulja
- 2 komada lovorovog lista
- 250 ml soka od paradajza
- 1 kašičica bosiljka
- 2 kašike biljnog začina
- so
- 1 kašičica peršuna
- 3 glavice luka
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- malo bibera
Priprema
1. Ogulite crni luk i sitno ga iseckajte. Na prethodno zagrejanom ulju pržite luk dok ne dobije tamnožutu boju.
2. Pošto je luk dobro propržen, dolijte vodu i ostavite da se dinsta oko 20 minuta. U međuvremenu isecite meso na kocke. Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora i govedinu. Dolijte vodu, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka. Ukoliko je potrebno, s vremena na vreme dolivajte vodu.
3. Petnaestak minuta pre nego što je paprikaš završen, dodajte vegetu i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. Što se duže kuva, gulaš je lepši. Ne zaboravite da gulaš s vremena na vreme promešate. Na samom kraju dodajte kašičicu bosiljka i kuvajte još 2-3 min. Možete ga poslužiti uz pirinač ili pire krompir.
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna