Potrebno je:
- koliko maslina (bez koštica)
- toliko badema (sa pokožicom)
- kisela voda
- brašno (meko, T-400)
- malo ulja za prženje
- prezle
Priprema:
1. Bademe pažljivo ugurati u maslinke, na mesto gde je bila koštica.
2. Nije teško.
3. Od brašna i kisele vode napraviti testo gustine kao za palačine. Umačite masline u testo. Svaku izdignite da otkapa višak testa.
4. Zatim ih uvaljajte u prezle.
5. Nakont toga ih oblikujte na dlanu.
6. Ponovite još jednom postupak - u testo, pa u prezle, pa na dlan, i dobićete lepe loptice za pohovanje.
7. Prže se par minuta. Možete koristiti manji sud i manje ulja. Protresite sud kako bi se kotrljale i ravnomerno pržile.
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna