Potrebno je:
3 jaja
3 kašike griza
500 gr gotovih kora tankih
300 gr šećera
1/2 praška za pecivo
1 jogurt
700 gr šljiva
100 gr suvog groždja
1 limun
ulje vanilin šećer
Priprema
Umutiti jaja sa 3 kašike šećera, dodati 3 kašike griza, jogurt, 50 ml ulja i prašak za pecivo. Sve dobro izmešati.
Šljive oprati i izvaditi koštice.
Tepsiju malo premazati uljem pa staviti prvu koru i premazati je smesom od jaja, isto uraditi i sa drugom korom, a na treću preko smese rasporediti očišćene šljive. Preko opet složiti tri reda kora pa šljive.
Završiti sa korama i na kraju pokriti filom i jednom korom.
Peći na 190-200 stepeni C oko 40 minuta.
Vruću pečenu pitu izbosti nožićem, pa preliti unapred pripremljenim vrućim sirupom (ušpinovati 250 grama šećera sa jednim vanilin šećerom i kolutovima limuna).
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna