Potrebno je:

3  jaja 

3 kašike griza

500 gr gotovih kora tankih

300 gr šećera

1/2 praška za pecivo

1 jogurt

700 gr šljiva

100 gr suvog groždja

1 limun

ulje vanilin šećer

Priprema

Umutiti jaja sa 3 kašike šećera, dodati 3 kašike griza, jogurt, 50 ml ulja i prašak za pecivo. Sve dobro izmešati.

Šljive oprati i izvaditi koštice.

Tepsiju malo premazati uljem pa staviti prvu koru i premazati je smesom od jaja, isto uraditi i sa drugom korom, a na treću preko smese rasporediti očišćene šljive. Preko opet složiti tri reda kora pa šljive.

Završiti sa korama i na kraju pokriti filom i jednom korom. 

Peći na 190-200 stepeni C oko 40 minuta.

Vruću pečenu pitu izbosti nožićem, pa preliti unapred pripremljenim vrućim sirupom (ušpinovati 250 grama šećera sa jednim vanilin šećerom i kolutovima limuna).

PROBAJTE I...