Sastojci:
200g mekog brašna
1 prašak za pecivo
200g bobičastog voća (jagoda, malina, ribizla, borovnica, kupina...)
1 vanilin šećer
30g mlevenih badema
1 jaje
100g šećera
50g putera
180g jogurta
Zapratite nas i na Instagramu!
Priprema:
Ukoliko je veće, voće iseckajte na komadiće. U jednoj činiji spojite brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i mlevene bademe. U drugoj činiji pomešajte jaje sa šećerom, istopljenim puterom i jogurtom.
Dodajte suve u mokre sastojke i izmešajte. Dodajte voće i lagano umešajte. Namastite kalupe za mafine i napunite ih malo više od pola. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Na gotove mafine, po želji, od gore dodajte šlag ili ih posuti šećerom u prahu.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu