Potrebno vam je:
500g kora
1 srednja glavica crvenog luka
500g mlevenog mesa po izboru
3 srednja krompira
začini po ukusu so, biljni začin, biber
Za preliv:
3 jaja
1 dl ulja
1 grčki jogurt
2 dl mineralne vode
1 kašičica soli
Priprema
Luk sitno iseći i kratko popržiti na malo ulja. U luk dodati mleveno meso, posoliti, sipati biljni začin i pobiberiti po ukusu i nastaviti dinstati još koji minut.
Dok se meso dinsta, oljuštiti i izrendati krompir.
Krompir pomešati sa mesom i lukom, ako je potrebno još začiniti. Ostaviti da se malo prohladi.
Pleh veličine 35×25 premazati sa malo ulja i staviti koru presavijenu na pola. Tu koru premažite ponova sa malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo.
Na tu drugu koru stavite malo nadeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadev i tako redom dok ne potrošite nadev. Poslednje dve kore neka vam budu bez nadeva.
Pitu isecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim prelivom.
Preliv
Jaja umutiti, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i so. Ostaviti 30 minuta da se listovi dobro natope, a zatim staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.
Ispečenu pitu ostavite da odstoji petnaestak minuta i poslužite uz salatu po vašem izboru.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna