Potrebno vam je:

500g kora

1 srednja glavica crvenog luka

500g mlevenog mesa po izboru

3 srednja krompira

začini po ukusu so, biljni začin, biber

Za preliv:

3 jaja

1 dl ulja

1 grčki jogurt

2 dl mineralne vode

1 kašičica soli

Priprema

Luk sitno iseći i kratko popržiti na malo ulja. U luk dodati mleveno meso, posoliti, sipati biljni začin i pobiberiti po ukusu i nastaviti dinstati još koji minut.

Dok se meso dinsta, oljuštiti i izrendati krompir.

Krompir pomešati sa mesom i lukom, ako je potrebno još začiniti. Ostaviti da se malo prohladi.

Pleh veličine 35×25 premazati sa malo ulja i staviti koru presavijenu na pola. Tu koru premažite ponova sa malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo.

Na tu drugu koru stavite malo nadeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadev i tako redom dok ne potrošite nadev. Poslednje dve kore neka vam budu bez nadeva.

Pitu isecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim prelivom.

Preliv

Jaja umutiti, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i so. Ostaviti 30 minuta da se listovi dobro natope, a zatim staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.

Ispečenu pitu ostavite da odstoji petnaestak minuta i poslužite uz salatu po vašem izboru.

Probajte i: