Potrebno vam je:
300 g koprive
300 g sira
1 stari hleb (otprilike 300 g)
2 jajeta
2 dl jogurta
so i biber
Priprema
1. Mere su odokativne, odnosno količinu sira i koprive prilagodite količini starog hleba, a otprilike bi trebalo da imate istu količinu hleba, sira i koprive. Umesto koprive možete koristiti spanać ili blitvu, svejedno, koristite ono što imate pri ruci.
2. Koprivu očistite od trunja, skinite lišće sa stabljike i dobro operite. Obavezno na ruke navucite gumene rukavice da se ne ožarite. Koprivu blanširajte, ili prelijte kipućom vodom i ostavite je par minuta dok ne povene. Hleb isecite na kockice.
3. U činiji izmešajte sir, oceđenu blanširanu koprivu, jogurt i jaja. Sve posolite i pobiberite po ukusu. Isečene kockice hleba umešajte u smešu sa sirom.
4. Tepsiju nauljite i sipajte mešavinu sa hlebom. Poprskajte sa još malo ulja i stavite sve u zagrejanu rernu na 220°C.
5. Pecite oko 30 minuta ili dok hleb ne dobije zlatno braon koru.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna