Potrebno vam je:

300 g koprive

300 g sira

1 stari hleb (otprilike 300 g)

2 jajeta

2 dl jogurta

so i biber

Priprema

1. Mere su odokativne, odnosno količinu sira i koprive prilagodite količini starog hleba, a otprilike bi trebalo da imate istu količinu hleba, sira i koprive. Umesto koprive možete koristiti spanać ili blitvu, svejedno, koristite ono što imate pri ruci.

2. Koprivu očistite od trunja, skinite lišće sa stabljike i dobro operite. Obavezno na ruke navucite gumene rukavice da se ne ožarite. Koprivu blanširajte, ili prelijte kipućom vodom i ostavite je par minuta dok ne povene. Hleb isecite na kockice.

3. U činiji izmešajte sir, oceđenu blanširanu koprivu, jogurt i jaja. Sve posolite i pobiberite po ukusu. Isečene kockice hleba umešajte u smešu sa sirom.

4. Tepsiju nauljite i sipajte mešavinu sa hlebom. Poprskajte sa još malo ulja i stavite sve u zagrejanu rernu na 220°C.

5. Pecite oko 30 minuta ili dok hleb ne dobije zlatno braon koru.

Probajte i: