Lak za pravljenje i jako ukusan sa samo nekoliko sastojaka. Ovaj kolač je pogodan za sve koji su alergični na neku od žitarica ili mlečne proizvode, takođe u ovom receptu nema dodatog šećera, što je čini idealnom i zdravom poslasticom. ...
Potrebno vam je (za 2 mini kuglofa):
2/3 šolje kokosovog mleka
1/3 šolje kokosovo ulje
2 kašičice ekstrakta vanile
1/3 šolje rogača
prstohvat cimeta u prahu
Priprema:
Pomešajte kokosovo mleko, kokosovo ulje i ekstrakt vanile u maloj posudi i stavite na srednju vatru da se krčka. Otaviti da se krčka nekih 5 do 10 minuta da bi ispario sav alkohol iz ekstrakta vanile, povremeno mešajući. Potom, sve to stavite u blender, dodajte rogač i cimet i blendajte sve to nekih 30 sekundi do 1 minuta dok se sve ne sjedini.
Uspite u pojedinačne manje kalupe za mini kuglofe ili silikonske modle. Ostavite da se prohlade neka 3 - 4h. Servirajte sa sezonskim voćem ili ih ukrasite tako što ćete posuti cimet preko njih.
Probajte i: