Potrebno je:

Za koru:

350 g brašna 

1 kašičica praška za pecivo 

170 g hladnog maslaca 

1 jaje

50 ml mleka

Za fil:

5 jaja

400 g šunke (isečene na kockice)

150 g krastavčića

200 g kačkavalja 

2 dl kisele pavlake

500 g koktel paradajza

Priprema

1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo. Dodati iseckani maslac, jaje i mleko, pa sve izmesiti u ujednačeno testo. Uviti u foliju i držati 30 minuta u frižideru.

2. Za to vreme pripremiti fil. Iseckati krastavčiće na sitno, šunku na kockice, barena jaja na kolutove (deblje), a kačkavalj izrendati. Sve sastojke (osim jaja) zajedno sa pavlakom izmešati. Jaja dodati na kraju kako se ne bi izlomila prilikom mešanja.

3. Testo izvaditi iz frižidera i razdvojiti ga na manju i veću kuglu. Vaću kuglu razvaljati na radnoj površini posutoj brašnom. Staviti u pleh i izvući ivice. Sipati fil. Razvaljati i manju kuglu i poklopiti pitu. Peći pitu oko pola sata. 10 minuta pred kraj poređati po piti koktel paradajz.