Potrebno je:
400 g mlevenog mešanog mesa
1 šargarepa
1 praziluk
600 g krompira
začin, so biber
ulje
beli luk
150 g graška
malo aleve paprike
kačkavalj (po želji)
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk, pa dodati seckanu šargarepu, pa kad se i ona izdinsta dodati meso i grašak i dinstati na tihoj vatri desetak minuta. Dodati začin, biber i seckan čen belog luka kao i malo aleve paprike. Sve izjednačiti. Krompir skuvati i napraviti pire.
U vatrostalnu činiju staviti pek papira ili je podmazati uljem pa na dno staviti malo pirea, pa istresti sve meso i odozgo ostatak pirea i lepo poravnati. Odozgo, po želji, staviti rendan kačkavalj.
Peći na 200 stepeni C 30 minuta da se lepo zarumeni.Kad se malo prohladi istresti na tanjir i seći kocke fantastičnog je ukusa uz kombinaciju neke salate.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna