Potrebno je:
400 g mlevenog mešanog mesa
1 šargarepa
1 praziluk
600 g krompira
začin, so biber
ulje
beli luk
150 g graška
malo aleve paprike
kačkavalj (po želji)
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk, pa dodati seckanu šargarepu, pa kad se i ona izdinsta dodati meso i grašak i dinstati na tihoj vatri desetak minuta. Dodati začin, biber i seckan čen belog luka kao i malo aleve paprike. Sve izjednačiti. Krompir skuvati i napraviti pire.
U vatrostalnu činiju staviti pek papira ili je podmazati uljem pa na dno staviti malo pirea, pa istresti sve meso i odozgo ostatak pirea i lepo poravnati. Odozgo, po želji, staviti rendan kačkavalj.
Peći na 200 stepeni C 30 minuta da se lepo zarumeni.Kad se malo prohladi istresti na tanjir i seći kocke fantastičnog je ukusa uz kombinaciju neke salate.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu