Potrebno vam je:

- Jaja

- Glavica crvenog kupusa

- Kokosovo ulje

- Sirće

- Tegle

- Kese za zamrzivač

Priprema:

Isecite crveni kupus i kuvajte ga dva sata u šerpi sa 2 litre vode i pola čaše sirćeta. Kada se malo prohladi stavite u frižider.

Skuvajte jaja.

Za kreiranje mermernog izgleda: Na ruke stavite dve kese za zamrzivač kao rukavice. U dlanove, preko kese, stavite kokosovo ulje, a zatim lagano 'mazite' jaja ili ih premeštajte iz jedne ruke u drugu.

Za kreiranje tačkastog/pegavog izgleda: Malu količinu kokosovog ulja istopite u mikrotalasnoj. U činijicu sa istopljenim uljem umačite četkicu za slikanje i prskajte jaja.

Foto: Shutterstock

Bojenje jaja: Koristite metalnu kašiku da prenesete jaje u teglu sa hladnom bojom. U zavisnosti od intenziteta boje koju želite da postignete jaje u tegli sa bojom bi trebalo da odstoji od 20 minuta do nekoliko sati. Tegla sa jajetom treba da bude u frižideru. 

Nakon toga izvadite jaje i ostavite ga da se osuši.