Potrebno vam je:
400 g svežih šampinjona,
2 kašičice soli,
kašičica aleve paprike,
0,3 dl ulja,
biber,
2 lovorova lista,
1/2 kašičice čilija,
glavica crnog luka,
1,5 dl paradajz soka.
Priprema:
Crni luk isecite na kockice, a šampinjone na krupne komade.
Na zagrejanom ulju ispržite luk da blago porumeni, ubacite šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju (oko 10 minuta).
Posolite i pobiberite, začinite po ukusu alevom paprikom i čilijem, dodajte lovor i paradajz sok, pa kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje.
Paprikaš od šampinjona poslužite sa kuvanim pirinčem kao prilogom.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna