Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beze torta: Kremasta fantazija sa ukusom pečenog lešnika i kafe

Ukoliko želite da se počastite ovom zaista neverovatnom tortom, potrebno je da unapred isplanirate dan kada ćete je pripremati, jer najlepša je tek četvrtog, petog dana...

 Izvor: Foto: Profimedia

Potrebno je:

15 jaja

600 g + 10 kašika šećera

šoljica mleka

kašika brašna

šoljica crne kafe

200g putera

200g mlevenih pečenih lešnika

2 kesice šlaga ili slatka pavlaka 

Priprema

Kore:

1. Umutiti dve kore od po sedam belanaca i 300 grama šećera. 

2. Sušiti ih na 120 stepeni sat ipo vremena. 

3. Pečene kore preseći po sredini na dva dela.

Fil:

4. 14 žumanaca, jedno čitavo jaje i 10 kašika šećera mutiti na pari.

5. Kada je napola kuvano, dodati šoljicu mleka u kojoj je razmućena kašika brašna i šoljicu proceđene skuvane crne kafe. Kuvati još malo.

6. U ohlađen fil dodati umućen puter i 200 g mlevenoih lešnika.

Filovanje i ukrašavanje

7. Nafilovati svaku koru i obložiti filom čitavu tortu.

8. Pre služenja na tortu staviti umućen šlag.

NAPOMENA: Torta bi trebalo da odstoji tri, četiri dana pre služenja.

PROBAJTE I...

Povezane vesti

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica