Potrebno je:
15 jaja
600 g + 10 kašika šećera
šoljica mleka
kašika brašna
šoljica crne kafe
200g putera
200g mlevenih pečenih lešnika
2 kesice šlaga ili slatka pavlaka
Priprema
Kore:
1. Umutiti dve kore od po sedam belanaca i 300 grama šećera.
2. Sušiti ih na 120 stepeni sat ipo vremena.
3. Pečene kore preseći po sredini na dva dela.
Fil:
4. 14 žumanaca, jedno čitavo jaje i 10 kašika šećera mutiti na pari.
5. Kada je napola kuvano, dodati šoljicu mleka u kojoj je razmućena kašika brašna i šoljicu proceđene skuvane crne kafe. Kuvati još malo.
6. U ohlađen fil dodati umućen puter i 200 g mlevenoih lešnika.
Filovanje i ukrašavanje
7. Nafilovati svaku koru i obložiti filom čitavu tortu.
8. Pre služenja na tortu staviti umućen šlag.
NAPOMENA: Torta bi trebalo da odstoji tri, četiri dana pre služenja.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.