Potrebno je: 

500g mlevenog mesa

2 glavice luka

2 češnja belog luka 

1 jaje

3 kašike prezli 

So, biber, tucana paprika

6-7 krompira

2 paprike

2-3 kašike ulja

4-5 kašika pasiranog paradajza

3 kašike vode

Priprema:

1. Luk sitno iseckati, pomešati s mesom i svim začinima za ćufte i staviti u frižider na pola sata. Od smese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti.

2. Krompir iseći na kolutove i malo posoliti.

3. Na ražnjić slagati redom: 2-3 krompira, ćuftu, opet krompir, povremeno ubaciti sveže paprike ili kolutić luka. Ražnjiće potom staviti u nauljenu posudu.

4. Paradajz pire razmutiiti sa vodom, pa preliti preko krompira i ćufti.

5. Peći na 200 stepeni, a kada je krompir pečen, ručak je gotov.

PROBAJTE I: