Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trikovi u vaspitanju: Da li odgajate pametnicu?

Roditelji mogu da utiču na razvoj inteligencije kod dece, dokazala su mnoga istraživanja, a mama Sara je izdvojila nekoliko najvažnijih.

  Izvor: Foto: Shutterstock

1. Časovi muzike

Zahvaljući njima ne samo što deca poboljšavaju svoja akademska dostignuća, nego i stariji ljudi, koji su učestvovali u istraživanju, demonstrirali su sporiji proces starenja.

2. Bavljenje sportom

Dobra fizička forma povećava sposobnost učenja. Grupa nemačkih naučnika je 2007. godine ustanovila da učenici nakon vežbanja za 20 odsto brže usvajaju nove termine, nego pre njega. Tromesečno istraživanje je dokazalo da se nakon vežbanja cirkulacija krvi u delu mozga koji je odgovoran za pamćenje i učenje, povećana za 30 odsto.

3. Ne čitajmo deci - čitajmo zajedno sa njima

Ukoliko čitamo zajedno sa decom, možemo uzrokovati i ranu pojavu pismenosti kod njih. 

Povezane vesti

4. Nedostatak sna ne ide u prilog! 

Studija koja je sprovedena na 3000 učenika Rod Ajlenda, utvrdila je da su učenici koji su imali "odličan" prosek spavali 15 minuta više od onih koji su imali "dobar" prosek, a oni su spavali 15 minuta više od onih koji su imali "dovoljan" prosek, itd. Svaka četvrtina sata sna je veoma važna!

5. IQ ne znači mnogo bez samodiscipline

Desetine naučnih istraživanja su ustanovila da je snaga volje odlučujući faktor za uspeh. Učenici sa jačom voljom pokazivali su bolja umeća i dobili su priliku da biraju najbolje obrazovne ustanove za nastavak svog školovanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica