Potrebno je:

Kora:

- 4 belanca

- 100 gr šećera

- 30 ml vode

- 60 gr oraha

- 50 gr brašna

- 10 gr praška za pecivo

Preliv za koru:

- 100 gr čokolade

- 30 ml mleka

Fil:

- 4 žumanca

- 1 l mleka

- 120 gr pudinga od vanile

- 10 kašika šećera

- 250 gr maslaca ili margarina

- 150 gr šećera u prahu

- 200 gr čokolade

- 200 gr plazma keksa

Priprema

Kora: Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.

Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 24 cm.

Peći 15 – 20 minuta, zavisno od rerne.

Dok se kora peče možete skuvati fil.

Fil: Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati odoktivno 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad mleko provri zakuvati pudinge i mešati.

Kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.

Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.

Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.

Prvom delu dodati pola vanila pudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.

Dobijenom kremu dodati plazma keks i umutiti.

Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.

Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.

Otopiti 100 gr čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.

Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odozgo čokoladni krem.

Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji (možete je posuti mlevenim orasima, keksom, čokoladom).

Tortu ostaviti da odstoji bar nekoliko sati pre služenja da se kora otpusti.

Probajte i...