Migrene, odnosno jake i uporne glavobolje, uzrokuje genetika i češće su kod žena.

Andrea Henson iz Velike Britanije gotovo 25 godina nosila se s ovim problemom, da bi najzad shvatila da je problem u njenoj ishrani, prenosi Daily Mail.

Četrdesetšestogodišnja mama dvoje mališana priznala je da usled jakih bolova često bila iscrpljena, a jednom je čak bila i hospitalizovana, te su doktori sumnjali da je u pitanju embolija.

Prepisani su joj lekovi, ali je Andrea zbog njih često osećala mučninu i pospanost.

Međutim, jednog dana gospođa Henson odlučila je da uradi test intolerancije zbog svog posla koji je vezan za ugostiteljstvo.

Ona je ubrzo saznala da njeno telo nije u stanju da pravilno svari kukuruz i kravlje mleko, a njen muž i deca takođe su pokazali negativne reakcije na različite namirnice.

Porodica Henson odlučila je da prestane da jede tu hranu 12 nedelja, a rezultati su bili više nego očigledni. Andrea je tokom tog perioda imala ređe migrene, a nakon šest nedelja one su skoro nestale.