Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prednosti ranog majčinstva: 20 dobrih razloga da postanete mlada mama

Otkrivamo vam zašto bi porođaj i podizanje deteta u ranim dvadesetim mnoge mlade mame trebalo da smatraju velikom prednošću...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Starosna granica za rođenje dece svake godine odmiče i pomera se sve dalje. Statistika iz 1970. godine pokazuje da je prosečna godina za rođenje detata bila 21, dok se prošle godine statistika pomerila na čak 26 godina, što je i dalje previše rano za mnoge mlade karijeristkinje. 

Iako često možete čuti kako devojke smatraju dvadesete dobom koje treba posvetiti samo sebi - karijeri, putovanjima, zabavi i romantičnim susretima - trebalo bi ipak da budete biti jako ponosne na činjenicu da ste te godine potrošile na podizanju deteta, a evo i par razloga zašto:

1. Imate dovoljno energije da se izborite sa svim zahtevima.

2. San vam nije toliko neophodan kada ste mlađi. Možete vrlo lako izaći na kraj s bebom koja se u ranoj fazi života često budi u toku noći, a da pritom ceo naredan dan provedete aktivni uprkos neprospavanoj noći.

3. Verovatno ćete biti jedina devojka u svom krugu prijatelja koja ima bebu u ovim godinama, što znači da će vaša beba biti privilegovana čestim posetima i malim znakovima pažnje.

4. Vaša deca će doživeti lepe trenutke i uspomene sa vašim roditeljima. 

Povezane vesti

5. Zbog vašeg ranog porođaja, vaši roditelji će takođe biti dovoljno mladi da se uključe i pomognu oko deteta pružajući savete i pomoć kad god vam je to potrebno.

6. Vrlo je verovatno da će vaša deca upoznati pradedu i prababu, družiti se sa njima kroz svoje detinjstvo.

7. Vaše telo će se mnogo lakše i uz minimalan napor vratiti u prvobitnu formu nakon porođaja.

8. Mnogo su manje verovatnoće da ćete imati probleme sa plodnošću.

9. Ukoliko se i desi da upadnete u probleme slične prirode, imaćete vremena da isprobate sve opcije i mogućnosti da se ostvarite kao majka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica