Sastojci za deset makarona:
- 250 g šećer u prahu
- 200 g crne čokolade
- 125 g badem, oljušteni suvi
- 3 kom belanca
- 1 prstohvat soli
Preliv:
- 100 ml slatka pavlaka za šlag
- 100 g čokolade
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180°C.
2. Podelite čokoladu na kockice i ostavite da se istopi na pari.
3. Pomešajte 200 g šećera u prahu i rendane bademe. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte.
4. Umutite belanca uz prstohvat soli. Zatim pomalo dodajte preostali šećer i neprestano mutite dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Lagano umešajte u gornju smesu.
5. Čajnom kašičicom stavite smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta. Nakon pečenja malo ohladite, pa dodajte preliv.
6. Preliv pripremite na način da rastopite čokoladu na pari uz postepeno dodavanje slatke pavlake. Preliv treba namazati dok je još vruć.
PROBAJTE I:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna