Sastojci za deset makarona:

- 250 g šećer u prahu

- 200 g crne čokolade

- 125 g badem, oljušteni suvi

- 3 kom belanca

- 1 prstohvat soli

Preliv:

- 100 ml slatka pavlaka za šlag

- 100 g čokolade

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180°C.

2. Podelite čokoladu na kockice i ostavite da se istopi na pari.

3. Pomešajte 200 g šećera u prahu i rendane bademe. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte.

4. Umutite belanca uz prstohvat soli. Zatim pomalo dodajte preostali šećer i neprestano mutite dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Lagano umešajte u gornju smesu.

5. Čajnom kašičicom stavite smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta. Nakon pečenja malo ohladite, pa dodajte preliv.

6. Preliv pripremite na način da rastopite čokoladu na pari uz postepeno dodavanje slatke pavlake. Preliv treba namazati dok je još vruć.

PROBAJTE I: