Napravljeni od čistog ražanog brašna, po tradicionalnoj austrijskoj recepturi, Roggenart hlebovi i peciva ističu se po ukusu i kvalitetu. Ne sadrže aditive, emulgatore i hemikalije, već prirodne sastojke, što ih čini jedinstvenim na našem tržištu.
- Svaki komad našeg hleba je ručni rad, unikat izrađen od pažljivo odabranih sastojaka. Sami kiselimo testo kako bismo razvili specifičan ukus, aromu i svežinu hleba. Posebnu pažnju posvećujemo pečenju. Jer, pored izuzetnog ukusa, naše hlebove odlikuje i čuvena, izuzetno hrskava korica – kaže generalni direktor Roggenarta Nemanja Popov.
Priča o Roggenartu počinje na ražanim poljima Donje Austrije, odabirom najkvalitetnijih zrna raži. Kako bi svojim potrošačima pružili vrhunski kvalitet, brašno se prerađuje u kamenom mlinu, po običajima starim nekoliko vekova. Tradicionalni, zanatski postupak pripreme crnog, ražanog hleba zasnovan je na prirodnom kiseljenju testa, čime se značajno poboljšava njegov ukus. Vešto kombinujući austrijsku recepturu i savremenu tehnologiju dobija se specifičan blago kiselkasti ukus po kojem su Roggenart hlebovi i peciva nadaleko prepoznatljivi.
- Fokusirani smo na kvalitet sirovina. U našim pekarama nalazi se široka paleta proizvoda vrhunskog kvaliteta od ražanog brašna, koje se prerađuje u starom porodičnom mlinu u Austriji. Hleb pravimo ručno, od kiselog testa, kako bismo zadržali prirodan ukus i učinili ga zdravijim i dugotrajnijim – ističe Popov.
Roggenart hlebovi i peciva pravi su izbor za sve one koji brinu o svom zdravlju i žele uravnoteženu ishranu. Ražano brašno odlikuje izuzetna nutritivna vrednost. Raž je bogata ugljenim hidratima, biljnim vlaknima, proteinima, mineralima i vitamine B i E. Ipak, ono što Roggenart proizvode čini jedinstvenim i veoma hranljivim je to što ne sadrže aditive, emulgatore i hemikalije. Zahvaljujući prirodnim sastojcima, njihov rok trajanja iznosi pet dana. Čak iako se zamrznu, kvalitet im neće biti narušen.
Unevši potpuno drugačiji koncept u odnosu na uobičajenu ponudu, Roggenart je napravio revolucionarni preokret na našem tržištu. U moderno dizajniranim pekarama, planski raspoređenim na devet lokacija u Beogradu, može se naći više vrsta crnog i belog hleba. Svaki od njih savršeno se uklapa u životni stil ljudi koji, uprkos dinamičnoj svakodnevnici, žele da se hrane zdravo.
"Paorski hleb" pogodan je pri uvođenju ražanog hleba u ishranu. Blagog je ukusa, sa hrskavom korom i mekanom i sočnom unutrašnjošću. Hleb "Singidunum" pravi se od ražanog brašna, kiselog testa i kvasca, a namenjen je osobama koje se bave sportom i kojima je potrebna dodatna energija. Za bolju koncentraciju preporučuje se "Alpski hleb". "Baltik" je beskvasni hleb pripremljen od čistog ražanog brašna i savetuje se osobama koje imaju problema sa crevima. "Finski hleb" je posan i priprema se od pet vrsta žitarica, dok je "Bečki" obogaćen je semenkama suncokreta i ovsenim pahuljicama. Za ljubitelje belog brašna Roggenart u ponudi ima hleb punjen maslinama i sa maslinovim uljem.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna