Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabavno i jednostavno: Novogodišnji kamin od kartona (VIDEO)

Bez velikih ulaganja obradujte svoje mališane i ukrasite dom na originalan način lažnim kaminom koji ćete uz naša uputstva napraviti za tili čas...

 Izvor: Foto: Milana Bijelić/Privatna arhiva

Prva asocijacija na kamin je toplina doma, a ovaj kućni detalj posebnu čar dobija za vreme praznika. Ukoliko nemate pravi, zašto ne biste napravili jedan od kartona?!

Iako vas neće baš ugrejati dok sedite pored njega, beskrajno ćete obradovati najmlađe, a isto tako ćete zajedničkim snagama uživati u njegovoj "izgradnji".

Potrebno je:

- nekoliko kartonskih kutija (veličinu i oblik prilagodite željenoj veličini kamina)

- čvrsti karton za zadnju stranu kamina (može da posluži i rastavljena kutija)

- široka lepljiva traka

- lepak

- boje po izboru (najbolje je neka crvena nijansa) ili tapeta sa uzorkom cigle

- sunđer kojim ćete naneti boju

- običan beli papir

Uradi sam: Jelka od peruškica

Postupak:

Kutije složite tako da dobijete oblik kamina, a zatim ih čvrsto spojite selotejpom i obložite običnim belim papirom. Sa spoljašne strane na isti način učvrstite zadnju stranu kamina, odnosno ravan karton. Sada je "kostur" kamina spreman za oslikavanje: belu površinu možete oslikati ručno ili uz pomoć sunđera koji ste prethodno umočili u željenu boju. Još brža metoda, ali i nešto skuplja, je kupovina tapete sa uzorkom cigle, koju ćete zalepiti direktno na kutiju (u tom slučaju neće vam biti potreban beli papir).

Kada se boja, odnosno lepak osuši, spremni ste za ukrašavanje: kamin stavite na željeno mesto, a zatim ga ukrasite prigodnim venčićima, kuglicama i naravno, čizmicama. Vatru u kaminu mogu zameniti kružno složene božićne lampice. Ako imate malu decu ili kućnog ljubimca, sveće se ne preporučuju da ne bi došlo do požara.

Pogledajte i video uputstvo, pa pravac na posao!

Bez velikih ulaganja obradujte svoje mališane i ukrasite dom na originalan način lažnim kaminom koji ćete uz naša uputstva napraviti za tili čas...
Izvor: YouTube

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica