Slojen je bilo lako da okrivi bivšeg supruga za svaku lošu stvar u njihovom desetogodišnjem braku. On je bio taj koji ju je varao, a pre toga odgurnuo ju je od sebe posvetivši se poslu kako bi izbegavao razgovor o problemima koje su imali. 

Dugo je pokušavala da u svojoj glavi zadrži sliku povređene i prevarene žene. To je bilo tako sve dok nije upoznala terapeuta sa kojim je počela intenzivno da razgovara.

Evo šta Slojen Bredšo kaže o greškama koje je pravila u braku:

1. Stavljala sam decu na prvo mesto.

Jednostavno je voleti svoju decu, a oni vas obožavaju svakog dana sve više. Brak je nasuprot roditeljstvu, posao! I kad god da je zahtevao neki veći trud, ja bih samo otišla u muzej sa decom i izbegavala da "radim" na našem odnosu. U početku mi je bilo u redu to što on provodi sve više vremena na poslu, pa sam se navikla.

Kao rezultat, nas dvoje smo bili usamljeni i nikad nismo odvajali vreme za nas. Pa, možda samo za našu godišnjicu.

2. Nisam postavila granice mojim roditeljima.

Oni su stalno bili u našoj kući, a nekada su dolazili nenajavljeni. Pomagali su nam u odgajanju dece ali to je postalo preterano. Išli su sa nama i na odmore. Naravno, nisam želela da u njihovim očima izgledam nezahvalna i da im to kažem, pa sam naučila tako da živim. Uopšte nisam imala u vidu da to možda njemu smeta. Moj bivši muž bio je oženjen celom mojom porodicom!

3. Potcenjivala sam ga.

Mislila sam da je u ljubavi reč o iskrenosti, ali svi znamo da istina boli. Kako postajemo sve više lenji u našoj vezi, prestajemo da komuniciramo sa partnerom. Žalila sam se drugaricama, mami i koleginicama. Stalno. "Možeš li da zamisliš da je on uradio ovo" i "Zašto je kog đavola uradio to?".

Takođe, stalno sam govorila da je njegov posao besmislen, kako radi stvari pogrešno. Obraćala sam mu se kao da je malo dete i stalno sam ga kritikovala. U tome sam se osećala superiorno. Uopšte ga nisam poštovala.

4. Nisam naučila da se raspravljam sa njim na pravi način.

Kako bih zadržala mir u kući, izbegavala sam rasprave sa suprugom. Vremenom sam naučila da držim usta zatvorena kad god bi me nešto nerviralo. I naravno, sve te male stvari koje su me nervirale, kasnije su postale krupnije i nisam više mogla da izdržim. Raprave su nam se pretvorile u "borbe divova".