Potrebno je:
500 grama svežih kora za lazanje
500 grama mešanog mlevenog mesa
1 crni luk
1 šargarepa
1 šolja paradajz sosa
100 g putera
2 kašike brašna
750 ml mleka
300 g sira za topljenje (mocarele)
Kesica parmezana
Maslinovo ulje
Vegeta, so, biber, seckani peršun
Priprema
Sitno iseckati crni luk i propržiti na maslinovom ulju. Dodati mleveno meso, kašiku vegete i malo bibera. Dinstati oko pola sata, a zatim nasuti paradajz pire i peršun. Kuvati još desetak minuta i skloniti sa vatre.
U odvojenoj posudi pripremiti bešamel sos:
Na puteru propržiti brašno (na laganoj vatri) a zatim postepeno dodavati mleko i mešati. Dodati po ukusu soli i malo bibera. Kada se masa zgusne nasuti i rendan sir i promešati da se istopi.
U dublju tepsiju nasuti polovinu pripremljenog mesa, a zatim složiti red kora za lazanje. Odozgo premazati bešamel sosom, a zatim ponovo složiti kore. Preko sipati preostalo meso i završiti korama. Preko kora premazati bešamel sos.
Peći sat vremena na temperaturi od oko 180 stepeni, zatim posuti parmezanom i vratiti u rernu na par minuta. Poslužiti toplo.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu