Potrebno je:
Za testo:
150g brašna
50g šećera
2 kašičice kaka
1 žumance
125g putera
50g seckanih badema
Za fil:
2 zrele kruške
50g šećčera
100ml suvog belog vina
1 ravna kašičica skroba
Priprema:
Brašno, šećer, žumance i na kockice isečen puter izgnječite u glatko testo. Testo stavite u celofan ili kesu i ostavite u frižideru tridesetak minuta.
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Kruške oljuštite, odstranite koštice i iseckajte ih. Kruške, šećer i vino stavite u šerpu i na ringlu dok ne provri, a skorb pomešajte s malo vode i time zgusnite kompot.
Testo izvadite iz frižidera i tanko ga razvaljajte. Isecite krugove i njih stavite na dno u podmazani pleh sa kalupima za mafine. Isecite trake od testa i time obložite stranice kalupa. Kalup s testom napunite filom. Pospite seckanim bademom.
Kolačiće pecite 20-25 minuta.
PROBAJTE I...
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji