Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 najšokantnijih priča o bebama zamenjenim u porodilištima

Pogledajte neverovatne načine na koje su osobe širom sveta saznale da nisu biološki povezane s porodicama u kojima su odrasle i iznenađenja koja su doživeli...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Zamena beba u porodilištu je veoma česta tematika televizijskih serija, filmova i romana, ali se ovakve stvari dešavaju i u stvarnom životu. Po jednoj statistici, na svakih hiljadu rođenih beba na svetu, sedam njih se trajno ili privremeno zameni u porodilištu. Ovakva otkrića su razumljivo veoma stresna, ali neki od njih su se dobro snašli u toj situaciji. Pogledajte neke od najdramatičnijih zabeleženih priča o deci zamenjenoj na rođenju.

1. Bebu dojila žena zaražena HIV-om

Možda ne deluje toliko zabrinjavajuće da se desi da dete podoji pogrešna žena, ali u ovom slučaju to je moglo da bude i fatalno! Naime, Tami van Dajk je mama čiju su bebu Kodija u decembru 2012. godine zamenili sa dečakom iz susednog kreveca, zbog čega ga je podojila druga žena, obolela od HIV-a i hepatitisa. Srećom, mali Kodi se nije zarazio, ali je godinu dana morao da ide na testiranje krvi zbog rizika od kasnijeg dobijanja ovog virusa.

Bolnica se izvinila i platila sva testiranja koja je Kodi morao da prođe.

Povezane vesti

2. Devojčica odrasle u hrišćanskoj porodici, iako su joj biološki roditelji muslimani - i obrnuto!

Bivši muž Julije Belijeve iz Rusije odbijao je da plati alimentaciju svojoj dvanaestogodišnjoj ćerki Irini jer je smatrao da ona nije njegovo dete, pošto uopšte nije ličila na njega. Kada su uradili DNK test, na iznenađenje majke Julije, devojčica nije bila ni njegova ni njena ćerka. Na kraju se utvrdilo da su devojčice zamenjene u bolnici i da je Julijina prava ćerka Anja živela u jednom selu sat vremena udaljenom od njih.

Međutim, Anja je odrasla kao muslimanka, dok je Irina hrišćanka. Porodice su rešile da se češće okupljaju, ali nisu mogli da se pomire sa tim što su njihove biološke ćerke odrasle u različitim religijama od njihove. Sud je svakoj porodici dodelio 100.000 dolara odštete.

Povezane vesti

3. Identični blizanci rastavljeni na rođenju se sreli na fakultetu

U junu 1971. rodili su se identični blizanci u jednoj bolnici u Otavi. Njihova majka Laura nazvala ih je Markus i Džordž, ali pošto nije mogla da se brine o njima, dala ih je na usvajanje. Iste godine, Laura se udala za njihovog oca i tražila je da joj vrate dečake. Nažalost, desila se zabuna i Markus je umesto Lauri dodeljen drugoj porodici. Ali, igrom sudbine, ova dva brata srela su se na fakultetu kada su imali 21. godinu. Zbog velike fizičke sličnosti, podvrgli su se DNK testu i otkrili da su braća. Na kraju su počeli da žive zajedno.

Povezane vesti

4. Identične bliznakinje rastavljene na rođenju se srele u tržnom centru

Ovo je ženska verzija prethodne priče, a umesto na fakultetu, ove žene su saznale jedna za drugu u tržnom centru. Rođene 1973. godine na Kanarskim ostrvima, jedna od sestara je slučajno zamenjena drugom devojčicom.

Čak 28 godina kasnije, u tržnom centru u gradu Las Palmas, jedna bliznakinja je bila šokirana kada joj je prišao prodavac sa namerom da je poljubi. Prodavac joj je objasnio da je mislio da je u pitanju njegova prijateljica jer izuzetno liče. Devojke su se potom upoznale i zbog ogromne sličnosti rešile su da urade DNK test koji je potvrdio da su identične bliznakinje. One su potom tužile vladu i tražile 3,8 miliona dolara odštete.

Povezane vesti

5. Zamenjene su bebe različitog pola!

Možda zvuči neverovatno da se na rođenju zamene bebe različitog pola, ali upravo to se desilo u provinciji Trang na Tajlandu. Razlog zbog kog majke nisu posumnjale? Igrom slučaja, obe su se onesvestile neposredno po porođaju i nisu znale da li su rodile dečaka ili devojčicu.

Još interesantnije je da se ovo nikada ne bi otkrilo da dečak i devojčica nisu pohađali istu školu gde su primetili da imaju isti datum rođenja i da su rođeni u istoj bolnici, a i da liče na porodice jedno drugog. Kada je DNK test potvrdio da su deca zamenjena, roditelji su odlučili da daju deci slobodu da odluče sa kim će živeti. Ne zna se šta su tačno odabrali.

Povezane vesti

6. Bolničari zamenili odeću i bebe

Kada je Marta 1974. godine rodila dete u Asulu u Argentini, bila je u čudu kada su joj dali dete koje nije na sebi nosilo odeću koju mu je ona kupila.

Babica se izvinila i objasnila da je slučajno zamenila odeću dveju beba koje su ležale jedna pored druge. Ipak, 34 godine kasnije otkriveno je da je babica zamenila i bebe.

Da ironija bude još veća, dečaci su živeli samo nekoliko ulica udaljeni jedno od drugog. Kada je Havijer slučajno upoznao svog biološkog oca 2007. godine, bio je iznenađen koliko liči na njega i njegovu decu.

Konačno, DNK test je dve godine kasnije pokazao da on jeste Havijerov otac, a slučaj je predat nadležnima. Ipak, babica koja je zamenila dečake nikada nije pronađena.

Povezane vesti

7. Porodice čije su mališane zamenili u porodilištu odlučile da žive zajedno

Kada su dve porodice otkrile da su njihova deca zamenjena na rođenju, stvorila se velika tenzija između njih. Ipak, ove dve porodice iz Sao Paola u Brazilu rešile su da nađu najbolje moguće rešenje u ovakvoj situaciji - počeli su da žive svi zajedno. Dimas i Elton, momci koji su bili zamenjeni na rođenju otkrili su ovu šokatnu činjenicu tek sa 20 godina. Ovi momci sada uživaju u ljubavi obe porodice koje im je sudbina dodelila, piše Blic Žena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica