Ukoliko ste poželeli da ispečete neki kolač i još imate višak banana mafini su odličan izbor. Prave se brzo i lako, a kombinacija banane i čokolade daje im poseban ukus.
Sastojci za 10 mafina:
1,5 šolja namenskog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
pola kašičice soli
2 zrele, izblendirane banane
¾ šolje šećera
1 umućeno jaje
1/3 šolje ulja
10 kašičica čokoladnog krema (nutele)
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Premažite kalupe za mafine ili u njih postavite papir za pečenje.
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
U manjoj posudi pomešajte banane, šećer, jaja, i ulje.
Pomešajte sve sastojke i mešajte dok se sve ne sjedini, a potom kalupe punite dobijenom smesom. Zatim na svaki mafin stavite po kašičicu čokolade.
Stavite u zagrejanu rernu oko 15-17 minuta.
PROBAJTE I...