Potrebno je:
- 2 tikvice
- 200 g sitno sečene slanine
- 2 čena belog luka
- kašika maslinovog ulja
- so
- bosiljak
- 250 g testenine (pola pakovanja)
Priprema
Na laganoj vatri propržiti slaninu, pa dodati beli luk i isečenu tikvicu (ne mora da se ljušti, već samo da se dobro opere).
Potom dodati maslinovo ulje, so po ukusu i prstohvat bosiljka. Poklopiti dok se krčka.
Odvojeno skuvati testeninu. Poslužiti je sa prelivom od tikvica i slanine.
Savet plus: Umesto makarona mogu da se posluže mlinci.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna