Musaka koja se topi u ustima! 

Potrebno je:

  • 6 tikvica srednje veličine
  • 900 g mlevenog goveđeg mesa
  • 250 ml sosa od paradajza
  • 150 g seckanog crnog luka
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašičica origana
  • pola kašičice cimeta
  • 1 čen sitno seckanog belog luka
  • malo soli i bibera, po ukusu
  • 1 blago umućeno jaje
  • 150 ml bešamel sosa

Priprema

Isecite tikvice na kriške debljine oko pola cm. Zagrejte ulje na tiganju i pecite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite tikvice i stavite ih u posudu obloženu ubrusom koji će upiti suvišnu masnoću.

Pržite luk na ulju dok ne dobije blagu boju, zatim dodajte beli luk, a zatim i meso i ostavite na vatri dok se ne skuva potpuno. Dodajte cipet, so i biber i dobro promešajte. Zatim dodajte sos od paradajza i origano i ostavite da se lagano krčka oko 20 minuta.

Posudu za pečenje podmažite puterom, a zatim ređajte red tikvica, pa namažite mešavinom sa mesom. Završite bešamel sosom, a preko njega stavite blago umućeno jaje. Pecite u zagrejajnoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Po želji, umesto tikvica možete koristiti i patlidžan.

PROBAJTE I...