Musaka koja se topi u ustima!
Potrebno je:
- 6 tikvica srednje veličine
- 900 g mlevenog goveđeg mesa
- 250 ml sosa od paradajza
- 150 g seckanog crnog luka
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica origana
- pola kašičice cimeta
- 1 čen sitno seckanog belog luka
- malo soli i bibera, po ukusu
- 1 blago umućeno jaje
- 150 ml bešamel sosa
Priprema
Isecite tikvice na kriške debljine oko pola cm. Zagrejte ulje na tiganju i pecite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite tikvice i stavite ih u posudu obloženu ubrusom koji će upiti suvišnu masnoću.
Pržite luk na ulju dok ne dobije blagu boju, zatim dodajte beli luk, a zatim i meso i ostavite na vatri dok se ne skuva potpuno. Dodajte cipet, so i biber i dobro promešajte. Zatim dodajte sos od paradajza i origano i ostavite da se lagano krčka oko 20 minuta.
Posudu za pečenje podmažite puterom, a zatim ređajte red tikvica, pa namažite mešavinom sa mesom. Završite bešamel sosom, a preko njega stavite blago umućeno jaje. Pecite u zagrejajnoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Po želji, umesto tikvica možete koristiti i patlidžan.
PROBAJTE I...
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji