Musaka koja se topi u ustima!
Potrebno je:
- 6 tikvica srednje veličine
- 900 g mlevenog goveđeg mesa
- 250 ml sosa od paradajza
- 150 g seckanog crnog luka
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica origana
- pola kašičice cimeta
- 1 čen sitno seckanog belog luka
- malo soli i bibera, po ukusu
- 1 blago umućeno jaje
- 150 ml bešamel sosa
Priprema
Isecite tikvice na kriške debljine oko pola cm. Zagrejte ulje na tiganju i pecite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite tikvice i stavite ih u posudu obloženu ubrusom koji će upiti suvišnu masnoću.
Pržite luk na ulju dok ne dobije blagu boju, zatim dodajte beli luk, a zatim i meso i ostavite na vatri dok se ne skuva potpuno. Dodajte cipet, so i biber i dobro promešajte. Zatim dodajte sos od paradajza i origano i ostavite da se lagano krčka oko 20 minuta.
Posudu za pečenje podmažite puterom, a zatim ređajte red tikvica, pa namažite mešavinom sa mesom. Završite bešamel sosom, a preko njega stavite blago umućeno jaje. Pecite u zagrejajnoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Po želji, umesto tikvica možete koristiti i patlidžan.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna