Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo jednog oca: Žao mi je što nisam tata kakvog zaslužuješ

Američki novinar Ti Džej Holms dirnuo je srca ljudi širom sveta kada je objavio pismo prepuno iskrenih reči koje je uputio svojoj ćerki. Pogledajte zbog čega...

  Izvor: Foto: Shutterstock

"I sam sam bio dete kada si se rodila. Imao sam 18 godina, tek sam završio svoju brucošku godinu na koledžu, jedva sam mogao da obezbedim hranu, a još manje dom i negu kakva ti je tada bila potrebna. Pokušao sam da budem dobar tata, kunem ti se. Ali znam da se nisam trudio dovoljno. Moja nezrelost, sebičnost i glupost bile su prejake da bi se prevazišle", počinje Holms svoje pismo.

Ovaj novinar je danas veoma uspešan u svom poslu, oženjen je i ima još jednu ćerku. Sada kada je, kao zreo čovek, u prilici da svojem mlađem detetu bude brižan i odgovoran otac, još više žali što njegova starija ćerka nije mogla da od njega dobije istu pažnju i podršku.

"Danas sam prinuđen da kažem – izvini", iskren je ovaj tata.

"Verovatno ni ne shvataš da mi je tvoja milost pomogla da pronađem utehu", piše Holms i objašnjava da je to što ga je ćerkica pustila u svoj život, iako je za nju uvek bio neznanac koji živi u nekom drugom gradu, veoma dragoceno za njega.

"Nikada nisi pokazala da si ljuta na mene ili ogorčena, uprkos bezbrojnim koncertima, rođendanima, raspustima i odbojkaškim utakmicama koje sam propustio. Naš odnos je jedan od najvažnijih u mom životu", kaže Ti Džej Holms i napominje da ga je majka, zbog njegove patnje što nije dobar otac svojoj starijoj ćerki uvek tešila rečima: "Sve što možeš da uradiš je... sve što možeš da uradiš".

"Na neki način, ti i ja smo odrasli zajedno", zaključio je tata. "Iako sam siguran da si ti mnogo više doprinela mom odrstanju, nego ja tvom. Podstakla si me. Bio sam motivisan da te učinim ponosnom i da te podržim na najbolji način koji znam. Bez tebe, ko zna gde bih bio..."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica