Sastojci:
- 140 g pistaća u ljusci
- 200 g lomljene mlečne čokolade
- 200 g smeđeg šećera
- 200 g putera
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 ml mleka
- 150 ml kisele pavlake
- Prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh veličine 20 cm prekrijte papirom za pečenje. Iseckajte 125 g pistaća, 75 g čokolade i pomešajte sa polovinom šećera. U posebnoj posudi pomešajte ostatak šećera, omekšali puter jaja, brašno, prašak za pecivo, mleko i prstohvat soli i mutite. Na kraju, u ovu smesu umutite i smesu sa pistaćima. Sipajte smesu u pleh i pecite oko 35-45 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.
Za glazuru:
Preostalu čokoladu rastopite, umešajte je u kiselu pavlaku i malo ohladite. Izvadite pečeno testo iz pleha i rasecite po sredini tako da dobijete dve kore. Podignite gornju koru i sipajte malo glazure. Preko glazure stavite drugu koru i razlijte preko nje preostalu čokoladnu glazuru.Za ukrašavanje, iseckajte preostale bademe i pospite preko kolača.