Potrebno je:

Za fil:

- velika glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 600 g mlevenog mesa
- 2 do 3 šargarepe
- 1 do 2 šake graška
- so, suvi začin, biber (ako imate malo dete izostavite biber ili ga stavite veoma malo)
- ulje
- aleva paprika
- kašičica šećera

Za pire:

- 1 kg krompira
- 2 do 3 kašičice putera
- oko 100 ml mleka (više nego što se stavlja kada se uobičajeno pravi kromipir pire)

Priprema

Izdinstati crni i beli luk na ulju, pa dodati meso i začine, a zatim šargarepu i grašak. Kada je meso braonkasto, znači da je gotovo.

Odvojeno pripremiti krompir pire, ali sa većom količinom mleka nego što se inače čini.

U podmazan pleh staviti smesu od mesa, a preko nje pire. Peći u rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta.