Potrebno je:

  • kilogram i po pilećeg mesa
  • litar pileće supe od kocke
  • tri i po šolje seckanog praziluka
  • četiri velike šargarepe, isečene na kolutove
  • pola kilograma spanaća
  • tri struka celera
  • četvrtina šolje iseckane mirođije
  • pet kašika sveže isceđenog limunovog soka
  • kašika putera
  • četiri šolje vode
  • dva lista lorbera
  • malo soli

Priprema

Zagrejati puter, na njemu prodinstati praziluk. Dodati vodu, pileće meso, celer, šargarepu, lorber i so. Poklopiti. Kad provri, kuvati još petnaest minuta. Izvaditi pileće meso, očistiti od kostiju i kože, vratiti u lonac. Dodati spanać i kuvati oko pet minuta. Pre serviranja dodati iseckanu mirođiju, so i limunov sok.

Prim dr med. Jasminka Komnenović, pedijatar-nutricionista