Potrebno je:
1 pakovanje testenine od heljdinog brašna
2 manja patlidžana
4 paradajza (samo unutrašnjost)
1 glavica crnog luka
3 kašike maslinovog ulja
So, biber, kleka, mediteranska mešavina
Čeri paradajz
Parmezan (po želji)
Priprema
Izdubite paradajz i sačuvajte unutrašnji deo. Narendajte patlidžan i luk, pa posolite po želji, a potom propržite na maslinovom ulju. Na to dodajte unutrašnjost paradajza, nekoliko čeri paradajza i nekoliko zrna kleke.
Nakon nekoliko minuta, dodajte biber i mešavinu mediteranskih začina. Zatim skuvajte pastu. Testenina od heljdinog brašna kuva za veoma kratko vreme, odmah se procedi i „začini“ kašikom maslinovog ulja. Nakon toga, sjedinite uprženo voće i uživajte u ukusnom porodičnom ručku. Možete, po želji, dodati tek mrvu parmezana.
Prijatno!
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji
Čudesna beba koja je rođena dvaput: Mami izvađena materica u 20. nedelji trudnoće
Dijabetes u trudnoći opasniji nego što se mislilo? Povećava rizik od 3 razvojna problema kod dece