Potrebno je:

Bolonjeze sos:
15 ml (dve supene kašike) maslinovog ulja
1 crni luk, sitno seckan
1 beli luk, sitno seckan
500g nemasnog mlevenog mesa
1 rendana šargarepa
1 koren celera, sitno seckan
1 kašika peršuna
1 šolja seckanog paradajza

Pire:
1 kg krompira iseckanog na kockice
500 g karfiola
¼ šolje jogurta

Priprema
Bolonjeze sos
Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Pomešajte sa mlevenim mesom i pržite dok ne porumeni. Dodajte šargarepu, celer, peršun i paradajz i dobro promešajte. Smanjite temperaturu i kuvajte dva sata.

Pire
Zasebno obarite krompir i karfiol. Pomešajte i izgnječite sve. Dodajte jogurt u slučaju da je masa gusta.

Služite uz bolonjeze sos.

Napomena: Ukoliko kuvate samo za bebu, ova količina biće dovoljna za osam do 10 porcija.