Potrebno je:
Bolonjeze sos:
15 ml (dve supene kašike) maslinovog ulja
1 crni luk, sitno seckan
1 beli luk, sitno seckan
500g nemasnog mlevenog mesa
1 rendana šargarepa
1 koren celera, sitno seckan
1 kašika peršuna
1 šolja seckanog paradajza
Pire:
1 kg krompira iseckanog na kockice
500 g karfiola
¼ šolje jogurta
Priprema
Bolonjeze sos
Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Pomešajte sa mlevenim mesom i pržite dok ne porumeni. Dodajte šargarepu, celer, peršun i paradajz i dobro promešajte. Smanjite temperaturu i kuvajte dva sata.
Pire
Zasebno obarite krompir i karfiol. Pomešajte i izgnječite sve. Dodajte jogurt u slučaju da je masa gusta.
Služite uz bolonjeze sos.
Napomena: Ukoliko kuvate samo za bebu, ova količina biće dovoljna za osam do 10 porcija.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna