Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešačenje do škole poboljšava koncentraciju

Učenici koji pešače do škole imaju bolju koncentraciju i manje su skloni hiperaktivnom ponašanju, pokazala je nova studija.

  Izvor: Foto: Thinkstock

Oktobar je Međunarodni mesec pešačenja do škole, a u Britaniji je sprovedeno istraživanje koje je ispitivalo kako hod do škole utiče na zdravlje učenika.

U istraživanju kompanije "Intelidžent helt" je učestvovalo 2.500 dece uzrasta sedam i osam godina, koji su pešačili do škole a kasnije opisivali kako se osećaju. Osam od 10 učenika je izjavilo da su smireniji i da se lakše skoncentrišu dok uče, a sličan procenat mališana koji su učstvovali u istraživanju se osećao zdravije i smatrao da bolje izgleda.

Osnivač kompanije koja je sprovela istraživanje, doktor Vilijam Bird je izjavio da najviše pozitvnih efekata pešačenja do škole mogu da osete mališani koji imaju deficit pažnje i koji su hiperaktivni.

Povezane vesti

Iako istraživanjem nije utvrđeno koliki procenat ispitanih đaka je imao dijagnostikovan deficit pažnje i hiperaktivnost, naučnici pretpostavljaju da fizička aktivnost pre škole može pozitivno da utiče na koncentraciju i ponašanje takvih mališana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica