Potrebno je:
- 2 šolje mlevenog keksa
- 3 kašike smeđeg šećera
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- 120 g otopljenog maslaca
Fil:
- 230 g krem sira
- 420 g pirea od kuvane bundeve
- 3 jajeta + 1 žumance
- ¼ šolje kisele pavlake
- 1 ½ šolja šećera
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- 1/8 kašičice rendanog muskatnog oraščića
- 1/8 kašičice karanfilića
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema
1. Zagrejte rernu na 170 C.
2. U posudu srednje veličine stavite keks, šećer i cimet. Dodajte maslac. Zamesite , prebacite u posudu za pečenje i poravnajte.
3. Ulupajte krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, šećer i začine. Sve dobro promešajte.
4. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Precite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata pre služenja.
Probajte i:
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji