Potrebno je:

- 2 šolje  mlevenog keksa

- 3 kašike smeđeg šećera

- ½ kašičice mlevenog cimeta

- 120 g otopljenog maslaca

Fil:

- 230 g krem sira

- 420 g pirea od kuvane bundeve

- 3 jajeta + 1 žumance

- ¼ šolje kisele pavlake

- 1 ½ šolja šećera

- ½ kašičice mlevenog cimeta

- 1/8 kašičice rendanog muskatnog oraščića

- 1/8 kašičice karanfilića

- 2 kašike brašna

- 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema

1. Zagrejte rernu na 170 C.

2. U posudu srednje veličine stavite keks, šećer i cimet. Dodajte maslac. Zamesite , prebacite u posudu za pečenje i poravnajte.

3. Ulupajte krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, šećer i začine. Sve dobro promešajte.

4. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Precite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata pre služenja.

Probajte i: